Λίγα λόγια για την Πρεσσοθεραπεία

Η περιοδική άσκηση πίεσης με τη χρήση κατάλληλων αεροθαλάμων σε διάφορες περιοχές του σώματος, ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστή ως πρεσσοθεραπεία, αποτελεί μια καλά δοκιμασμένη θεραπευτική τεχνική με ευρύ πλαίσιο εφαρμογών στην Ιατρική, την Αισθητική και την Φυσικοθεραπεία. Βασική αρχή λειτουργίας της, αποτελεί η διέγερση και “διευκόλυνση” της λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας, γεγονός με πολλές θετικές επιδράσεις σε διάφορα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

 

Ph1
Ph1
 

 

Οι σημαντικότερες από αυτές τις επιδράσεις είναι:

 • Η ρύθμιση και αποκατάσταση των οιδημάτων και της αυξημένης κατακράτησης υγρών
  σε κουρασμένα άκρα, υπέρβαρους, συνθήκες ορθοστασίας, περιορισμός της φυσικής δραστηριότητας, ή παθολογικές καταστάσεις.
 • Η βελτίωση και αύξηση της μικροκυκλοφορίας στο δέρμα, το υποδόριο λίπος αλλά και τους μύες, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη απόδοση οξυγόνου στους ιστούς, μείωση του οξειδωτικού stress και αποτοξίνωση του οργανσιμού.
 • Η βελτίωση της κινητικότητας του γαστρεντερικού συστήματος, εξαιτίας διαταραχών της λεμφικής μικροκυκλοφορίας του και διαταραχών της νεύρωσης του.

 

Ph3 1

 

Τα Πλεονεκτήματα της Πρεσσοθεραπείας LYMPHASTIM της BTL

Η συσκευή Lymphastim της εταιρείας BTL αποτελεί μια σημαντική καινοτομία στην κατηγορία των μηχανημάτων Πρεσσοθεραπείας, εφόσον καταφέρνει να εξασφαλίζει μοναδικές δράσεις, χάρη στην εξέλιξη και ενσωμάτωση σε αυτή, σημαντικών τεχνολογικών εξελίξεων. Περισσότερο συγκεκριμένα, η συσκευή εξασφαλίζει:

1. Πραγματική άσκηση πίεσης σε πολλαπλά επίπεδα μέσω της χορήγησης αέρα σε πολλαπλούς αεροθαλάμους με 12 ξεχωριστούς και ανεξάρτητους μεταξύ τους σωλήνες.

2. Δυνατότητα συντονισμού στην πλήρωση και αποπλήρωση, "φούσκωμα - ξεφούσκωμα" των αεροθαλάμων, διαμέσου εξελιγμένου υπολογιστικού συστήματος, γεγονός που εξασφαλίζει τη δημιουργία διαβαθμισμένης συμπίεσης, δηλαδή με περιοδική αυξομείωση από τα άκρα προς την καρδιά, έτσι ώστε να ευοδώνεται η λεμφική και φλεβική κυκλοφορία.

3. Παροχή 15 διαφορετικών, μοναδικών προγραμμάτων με καθορισμένες ρυθμίσεις, ικανά να καλύψουν ένα ευρύ πλαίσιο καταστάσεων και παθήσεων με τρόπο απλό, γρήγορα και εύκολο. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα και για τη δημιουργία εξατομικευμένων. προγραμμάτων.
4. Δυνατότητα θεραπευτικής αντιμετώπισης σε εκτεταμένες περιοχές του σώματος και μάλιστα και συνδυαστικά, πχ συνδυασμός ταυτόχρονης εφαρμογής σε κάτω άκρα και κορμό, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων αεροθαλάμων.
5. Παροχή αεροθαλάμων με μοναδικά υλικά υγειονομικών προδιαγραφών που εξασφαλίζουν, τον εύκολο, ταχύ και ασφαλή καθαρισμό ή και την απολύμανση τους, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο καθώς και την εργονομική χρήση τους.

 

ph4 1


Ενδείξεις - Αποτελέσματα Πρεσσοθεραπείας

Το Lymphastim, παρέχει μοναδικές υπηρεσίες και πλεονεκτήματα στην αντιμετώπιση των κάτωθι παθήσεεων και καταστάσεων:

 • Θεραπεία της κυτταρίτιδας, των ραβδώσεων και της δερματοχάλασης, τόσο μεμονωμένα, αλλά και σε συνεργική δράση με άλλες μεθόδους μας, όπως είναι:
  • Οι Κρουστικοί Υπέροχη
  • Η εξ’αποστάσεως RF Λιπόλυση με VANQUISH
  • Εκγύμναση με EMBODY
 • Βελτίωση του περιγράμματος της «σιλουέτας» των κάτω άκρων, αλλά και του κορμού μεμονωμένα, ή συνδυαστικά με
  • Ηλεκτρομαγνητική εκγύμναση και λιπόλυση με EMBODY
  • Εξ’αποστάσεως RF Λιπόλυση με VANQUISH
  • Ρύθμιση σωματικού βάρους και κατάλληλη διατροφική υποστήριξη
  • Αναζωογόνηση και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, βελτίωση της υφής του δέρματος στις εφαρμοζόμενες περιοχές, είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με τις άλλες θεραπείες μας
 • Ρύθμιση των οιδημάτων των κάτω άκρων στο πλαίσιο φυσιολογικών καταστάσεων, αλλά και παθολογικών προβλημάτων όπως κιρσοί και φλεβίτιδα, κουρασμένα, βαριά και πρησμένα πόδια εξαιτίας παρατεταμένης ορθοστασίας ή παχυσαρκίας.
 • Εξασφάλιση ευεξίας και χαλάρωσης

 

Αίσθηση Θεραπείας

Η δημιουργούμενη αίσθηση κατά τη διάρκεια των εφαρμογών είναι πολύ ευχάριστη και θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με αυτή ενός «χαλαρωτικού μασάζ», ως αποτέλεσμα της διέγερσης ειδικών νευρικών υποδοχέων αισθητικότητας που υπάρχουν στο δέρμα, τους μύες αλλά και τα αγγεία και την απελευθέρωση ενδορφινών, μέσω καλά ανεπτυγμένων φυσιολογικών αντανακλαστικών του τύπου της βιοανάδρασης. Επιπλέον η αίσθηση αυτή, τις περισσότερες φορές, επαυξάνεται τις επόμενες ώρες καθώς προστίθεται και η ανακουφιστική αίσθηση της εξάλειψης της φλεβικής στάσης, του βάρους και των οιδημάτων.

Μετά το πέρας της θεραπείας, υπάρχει μια αίθηση ξεκούρασης και οι περισσότεροι θεραπευόμενοι αισθάνονται ότι έχει ελαφρύνει σημαντικά το σώμα τους, και ειδικά τα κάτω άκρα τους, ενώ παράλληλα παρατηρούν και τη σημαντική λέπτυνση της σιλουέτας τους.

 

Διάρκεια & Συχνότητα Συνεδριών

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και συστήνεται η εφαρμογή της, μία με δύο φορές την εβδομάδα, εξατομικευμένα σε κάθε περίπτωση και αναλόγως των σχετικών ενδείξεων.

 

Αντενδείξεις

Η Πρεσσοθεραπεία αντενδείκνυται στις παρακάτω καταστάσεις: Σοβαρή καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια, Οξυγονοθεραπεία, Μη αναστρέψιμο, σοβαρού βαθμού λεμφοίδημα, Λεμφοίδημα που δεν έχει εκτιμηθεί από αγγειοχειρουργό, Μετατραυματικό ή μετεγχειρητικό λεμφοίδημα, Ενεργή λοίμωξη του δέρματος.

Υπάρχουν μειονεκτήματα και παρενέργειες;

Η Πρεσσοθεραπεία γενικότερα δεν παρουσιάζει κανένα σοβαρό μειονέκτημα ή παρενέργειες. Μια ευεργετική και επιθυμητή κατά τα άλλα, «παρενέργεια» αυτών των θεραπειών, αποτελεί η προκαλούμενη αυξημένη διούρηση κατά τις πρώτες τουλάχιστον ώρες, εξαιτίας της κινητοποίησης της περίσσειας υγρών και οιδημάτων. Γι’αυτό ακριβώς το λόγο, συστήνεται η αυξημένη πρόσληψη ύδατος πριν και μετά την εφαρμογή, έτσι ώστε να επαυξηθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.