Τι είναι η Εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό και αναπόφευκτο φαινόμενο στη ζωή μιας γυναίκας.

Συνήθως συμβαίνει ανάμεσα στην ηλικία των 47 εώς 51 ετών, και χωρίζεται σε 2 στάδια :

 • Πριν την εμμηνόπαυση, η προκλιμακτήριος διαρκεί από 2 εώς 7 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η έμμηνος ρύση γίνεται ακανόνιστη και παρατηρείται μια μείωση της παραγωγής προγεστερόνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και πρήξιμο του στήθου. Τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται πιο αργά αλλά μπορεί να έχουν απότομες διακυμάνσεις και να οδηγούν σε ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως εξάψεις και εφιδρώσεις, διαταραχές ύπνου, αλλάγες διάθεσης....
 • Μετά την εμμηνόπαυση, η παραγωγή των οιστρογόνων σίγουρα σταματάει κατά την κλιμακτήριο.

Περισσότερο από το 50% των γυναικών υποφέρει από τέτοια συμπτώματα.

Hot-Flashes-After-MenopauseΤι προσφέρει η μέθοδος LUXOPUNCTURE;

Η μέθοδος Luxopuncture στοχεύει στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης :

 • Εξάψεις και εφιδρώσεις
 • Διαταραχές ύπνου και κούραση
 • Νευρικότητα
 • Κατάθλιψη

Οι συνεδρίες με τη μέθοδο Luxopuncture, χάρη στη φυσική της δράση, προσφέρει το πλεονέκτημα της έλλειψης ιατρικών κινδύνων ή παρενεργειών. Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με άλλες θεραπείες.

Διάρκεια συνεδριών:
1 συνεδρία την εβδομάδα σε διάρκεια 7 εβδομάδων

Συνεδρίες σταθεροποίησης:
3 συνεδρίες κάθε 6 μήνες

Αναπτυγμένη στη Γαλλία η τεχνική LUXO® διαδεδομένη πλέον για τα αποτελέσματα της για περισσότερο από 10 χρόνια όπου έχουν γίνει πάνω από 500.000 θεραπείες-εφαρμογές στοχεύει στη μείωση ή και την εξάλειψη κακών συνηθειών και εθισμών όπως το κάπνισμα το αλκοόλ και η λαιμαργία, προκαλεί ένα αίσθημα ευεξίας και βελτιώνει τη διάθεση και τον ύπνο. Είναι μια τεχνική η οποία ενεργεί απαλά στα αντανακλαστικά σημεία του σώματος με τη βοήθεια μιας υπέρυθρης δέσμης φωτός.

Menopause2Από το 1999, η μέθοδος Luxopuncture βοηθάει στα εξής:

 • ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
 • ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
 • ΑΝΤΙΣΤΡΕΣΣ
 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ
 • ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
 • ΑΥΠΝΙΑ
 • ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ
 • ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
 • ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Επαναφέρετε την ψυχική ισορροπία και τις λειτουργίες του οργανισμού

Η ψυχική και ψυχοσωματική ισορροπία μας προέρχεται κυρίως από την κατάλληλη λειτουργία του ορμονικού συστήματός μας που παράγει τρεις ουσιαστικές ορμόνες: την ενδορφίνη(η ορμόνη της ευημερίας, παρέχει μια αίσθηση ευχαρίστησης, ησυχίας και ηρεμίας), τη σεροτονίνη( η ορμόνη της ευτυχίας, έχει επίδραση στην όρεξη, τη διάθεση και τον ύπνο, έχει ακόμη καταπραϋνρική και παυσίπονη δράση) και την ντοπαμίνη ( η ορμόνη της επιθυμίας, η ανωμαλία στα επίπεδα ντοπαμίνης αυξάνει τους εξαναγκασμούς, δηλ. την ασυγκράτητη ανάγκη των ατόμων για φαγητό, τσιγάρο και αλκοόλ).

menopause bgΤο ορμονικό σύστημα πιέζεται από την καθημερινότητα (πίεση, φτωχή διατροφή, κούραση, τσιγάρο...). Ανεπάρκεια στο ορμονικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές όπως: ανησυχία, εξαναγκασμοί (τρόφιμα, καπνός, οινόπνευμα...) και ψυχική ή ψυχοσωματική πίεση (διαταραχές ύπνου, οσφυϊκός πόνος, αυχενικό σύνδρομο, ημικρανία, έλκος στομάχου...).

Ορισμένες μελέτες αναφέρουν την υλική ύπαρξη των αντανακλαστικών σημείων, αποκαλούμενη συχνότερα σημεία βελονισμού, τα οποία είναι καταλήξεις νεύρων, που συνδέονται με το φυτικό νευρικό μας σύστημά. Αυτό το σύστημα ελέγχει πολλές ασυναίσθητες λειτουργίες συστημάτων συμπεριλαμβανομένου του ορμονικού συστήματος, του πεπτικού σύστηματος, του αναπνευστικού συστήματος και του καρδιακού συστήματος.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των συνεδριών με τη μέθοδο luxopuncture αφορά τη χρήση μίας υπέρυθρη φωτεινής δέσμης που εκπέμπει η συσκευή LUXO-40 ή LUXOSCREEN.

Η υπέρυθρη φωτεινή δέσμη κατευθύνεται σε συγκεκριμένα σημεία-νευρικές απολήξεις στο σώμα και κάνει μια μεταφορά της ενέργειας μεταξύ των φωτονίων της ακτίνας και των απολήξεων των νεύρων των ανακλαστικών σημείων.