10 Λεπτά, 10 Συνεδρίες, 1000 Ματιές! Η εξέλιξη στην δόνηση.

Το wellness είναι μια σπουδαία παγκόσμια καινοτομία. Απο τεχνικής απόψεως ορίζεται ως νεύρο-παλμική πλατφόρμα και αποτελείται από έναν δίσκο που πάλλεται κατ΄ εναλλαγή. Η κίνηση αυτή σε υψηλή συχνότητα μεταδίδει στο σώμα μια παλμική κίνηση που αποκαλείται «ταλαντώσεις σε ολόκληρο το σώμα» (Whole Body VibrationWBV).

Οι ωφέλιμες επιδράσεις των παλμικών κινήσεων είναι πολλαπλές.Αποδεδειγμένες ευρέως απο πειράματα που διεξήχθησαν απο τους ερευνητές όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της NASA (Διαστημική Υπηρεσία της Αμερικής).

Αυξάνουν την εκρηκτική δύναμη, δημιουργούν μια αποτελεσματική παροχέτευση της λέμφου, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, εμποδίζουν τη δημιουργία της κυτταρίτιδας και το σχηματισμό του λιπώδους ιστού ενισχύοντας ταυτόχρονα τα οστά.

Όλοι μπορούν να αποκτήσουν εμφανή και αξιόλογα αποτελέσματα, κατά έναν τρόπο απλό,άνετο και με την ελάχιστη προσπάθεια σε λιγότερο απα 10 λεπτά την ημέρα, δίχως κόπωση και χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν ενδυμασία.Το παλλόμενο ταλαντευόμενο σύστημα του Wellness περιορίζει τις δονήσεις του κεφαλιού, και είναι πάνω απ'όλα η πιο ωφέλιμη μορφή του Whole Body Vibration (WBV). Δεν είναι μόνο οι μύς αυτοί που συσπώνται και χαλαρώνουν σε αυξημένη ταχύτητα, αλλά και η ποσότητα των ινών που εμπλέκεται στον κάθε μυ που επηρεάζεται απο την ενέργεια του Wellness υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη που εμπλέκεται σε μια κανονική προπόνηση.

Το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που γυμνάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο ενεργοποιεί στο έπακρο το 40% των μυϊκών ινών του κάθε μεμονωμένου μυός. Οι δονήσεις – ταλαντεύσεις του Wellness απασχολούν μεταξύ του 95% και του 97% των μυϊκών ινών.Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διεγερθούν ακόμη και οι μυς που βρίσκονται χαμηλά και είναι δυσκολότερο να γυμναστούν, όπως είναι για παράδειγμα οι μυς της σπονδυλικής στήλης και οι μυς της λεκάνης.

Η έντονη κυκλοφορία, το ζέσταμα των μυών και η αντανακλαστική ενεργοποίηση των τενόντων συνεισφέρουν στην αύξηση της ελαστικότητας του σώματος, εξαλέιφοντας ταυτόχρονα την οποιαδήποτε ένταση, μάζεμα ή σύμφηση που μπορεί να παρουσιάζουν οι οι ιστοί.

sysfikshΟ άνθρωπος κατά την φυσική του κίνηση υποβάλλεται σε μια συνεχόμενη διέγερση δια μέσου της μηχανικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του ποδιού και του εδάφους η οποία δημιουργεί μια ακολουθία κυμάτων πρόσκρουσης που απλώνεται σε ολόκληρο το σώμα. Οι δονήσεις αυτές μεταδίδονται δια μέσου του ποδιού,της γάμπας, της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα. Όλα αυτά εξασφαλίζουν μια ισχυρή βιολογική διέγερση για το σχηματισμό των οστών και των μυών διατηρώντας τους ιστούς τόσο των οστών όσο και των μυών εντός ενός ορίου λειτουργικής ασφάλειας. Όταν ελαττώνεται η μικροκαταπόνηση, δηλαδή η καθημερινή δόση δονήσεων που οφείλεται στην κίνηση, τα αρνητικά αποτελέσματα που προκύπτουν απο το γεγονός αυτό είναι αναπόφευκτα, εφόσον τα κύτταρα που δημιουργούν τον εστέινο ιστό παύουν να διεγείρονται και η ορμονική δραστηριότητα επιβραδύνεται.

Οι δονήσεις που προκαλούνται από το Wellness κάνουν την ηλεκτρική δραστηριότητα του μυός να αυξάνεται, κατά συνέπεια τα σήματα που μεταδίδονται απο τον μυ και φτάνουν μέχρι τον εγκέφαλο είναι πολύ ενισχυμένα προκαλώντας ως αντίδραση την ορμονική παραγωγή της τεστοστερόνης, της GH (ορμόνη της ανάπτυξης και της νεότητας) πέρα απο την αύξηση της απελευθέρωσης της σεροτονίνης (ορμόνη της γονιμότητας) και της νευροτροφίνης.

Πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες στον διαστημικό τομέα,σε ότι αφορά στην νευρομυϊκή ανάκτηση, μετά απο την παραμονή για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε περιβάλλον με έλλειψη βαρύτητας, έχουν αποδείξει τα ωφέλιμα αποτελέσματα των παλμικών βατήρων για την συνολική αποκατάσταση όλων των λειτουργιών: κινητική, κυκλοφορική, ανάκτηση της ισορροπίας του νευροφυτικού συστήματος, διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος,δίχως να δημιουργείται καμία διαταραχή στον καρδιακό παλμό ακόμη και λειτουργώντας σε υψηλές συχνότητες και δίχως να προκληθεί επίσης καμία μυϊκή κόπωση (οξείδωση) ή πνευμονική επιβάρυνση.